V četrtek, 22. 11. 2018, so na obisk na podružnično šolo Dolič prišli učenci iz 3. OŠ Slovenj Gradec. Skupaj z doliškimi učenci so ustvarjali, peli in se zabavali. Druženje se je začelo s programom, ki so ga pripravili učenci šole Dolič. Sledila je malica, med katero je bilo veliko pogovora, dobre volje in smeha.

Pričele so se zanimive delavnice, učenci so namreč naredili Drevo prijateljstva. To je drevo, na katerega so obesili obrise svojih rok v znak prijateljstva. Učenci doliške šole so pomagali otrokom, ki tega niso zmogli narediti sami. Povezovanje, druženje med njimi je bilo res prisrčno.

Dan so zaključili s programom, ki so ga pripravili učenci 3. OŠ Slovenj Gradec. Čisto na koncu pa so družno zapeli pesem Ko si srečen in tudi izmenjali darila, ki so jih naredili sami.

Vtisov o preživetem dnevu je bilo veliko. Doliški učenci in učenci 3. osnovne šole so povedali, da jim je bil današnji dan zelo všeč in da bi ga z veseljem ponovili. Pri druženju pa so najbolj cenili to: čeprav so različni, drugačni, so se dobro ujeli, čutila se je iskrenost, stkala so se prijateljstva, ostali so lepi spomini.

Kot novinarki sva bili tudi sami del te pisane druščine. Res je bilo lepo, prisrčno in prežeto s toplino vseh prisotnih. Naj bo takih dni čim več.

Živa Lušnic in Deja Šertel, 7. r

(Skupno 491 obiskov, današnjih obiskov 1)