V torek, 18. 9. 2019, nam je  v dvorani Lopan Podjetniški center Slovenj Gradec predstavil tri podjetnike, ki so nam zaupali dobre in slabe strani podjetništva,  vzpone in padce pri njihovem delu, zakaj so se odločili za samostojno podjetništvo, kako jim je to spremenilo življenje …

Pred predstavitvijo njihovega dela nas je pozdravil  gospod župan Bojan Borovnik, ki nam je povedal, da tudi v Mislinji razmišljajo o industrijski coni, kjer bi podjetniki dobili priložnost za zidavo objektov, v katerih bi lahko delali. Ravnateljica Natalija Aber Jordan pa je poudarila, da je moč uspeha pogojena z učenjem na napakah ter nam na srce polaga: »Če mi spodleti, nisem poraženec, uspel sem, ker sem poskušal.« Nekaj besed je v uvodu spregovoril še gospod David Valič, potem pa je sledila predstavitev podjetnikov.

Prvi se nam je predstavil dr. znanosti Tadej Tasič iz podjetja Plineks d.o.o., ki se ukvarja s predelavo avtomobilov za okolje prijaznejšemu gorivu – plinu. Gospod Tasič je prav tako odraščal v Mislinji, zato meni, da je to okolje zdravo za razvoj podjetnikov. Kljub zelo dobri službi na fakulteti za strojništvo, se je odločil le-to pustiti in ustanoviti svoje podjetje, saj je želel več izzivov in svobode. Njegovo podjetje je zdaj zelo uspešno, ima kar 21 zaposlenih.

Druga se je predstavila Marina Kovač iz družinskega podjetja CenterNorma d.o.o. Ukvarjajo se s proizvodnjo lesa, lepljencev in izdelavo polizdelkov za okna.  So med najpomembnejšimi dobavitelji za eno vodilnih okenskih podjetij v Evropi. Svetovala je tudi, da moramo imeti oči odprte za to, da najdemo poklicne priložnosti, jih zgrabimo, se z njimi spopadamo.

Zadnja pa je svoje delo predstavila Petra Polenik, ki ponuja  gostinske storitve. To je Gostinska storitev  Slomškov dom Petra Polenik s.p. Obiskovala je srednjo gostinsko šolo. Veselil jo je poklic kuhar. V življenju je imela jasen cilj in želela ga je doseči, zato je dopoldan  opravljala različna dela, od čistilke do varnostnice, rezala je usnje, prala solato, pomivala posodo, popoldan pa je hodila v šolo. In danes ji ni žal. Pravi, da na denarju ne piše, od kod prihaja in da ga bomo najbolj cenili takrat, ko si ga bomo sami zaslužili.

Za na konec pa še  skupna misel vseh prisotnih: »Zmagamo, ko si pomagamo.«

Mislimo, da so nam mladi podjetniki povedali veliko zanimivega, sploh pa nas poskušali spomniti, da je dobro, da v življenju sledimo svojim ciljem, vztrajamo na poti, četudi nam kdaj spodleti.

Maša, Monika, Aljaž

 

 

 

 

 

(Skupno 348 obiskov, današnjih obiskov 1)