Ponedeljek, 21.10.2019, je bil za letošnje prvošolce velik dan, saj so bili sprejeti v šolsko skupnost. Program smo jim pripravili osmošolci s pomočjo naših razredničark. Prvošolcem je bilo naše druženje zelo všeč in ob njem so neizmerno uživali.

V sprejem v šolsko skupnost je najmlajše šolarje s prijaznimi besedami popeljala učiteljica Katja Rodošek, nato pa se ji je pridružila podravnateljica OŠ Mislinja gospa Vesna Krebl, kije razmišljala, da je učenje za življenje pomembno in da se moramo učiti z veseljem.

Sledil je nastop učenke 8. razreda Tinkare Andrejc. Z violino je pričarana zasanjano vzdušje. Čudovito pesem ˝Ptice˝ pa nam je v nadaljevanju programa deklamirala Neja Rošer. Prvošolci so vseskozi pozorno poslušali in sodelovali. Skupaj z njimi in učiteljicami smo zapeli nabor otroških pesmi, kot so Marko skače, Enkrat je bil en škrat in Abrahama sedem sinov.  Sledila je zaobljuba mladih šolarjev, s katero so obljubili, da bodo širili spoštovanje in znanje tako v šoli kot tudi doma. Na harmoniko je zaigral Ti nisi takšna in Ribnčan Domen Pantner in s tem tudi zaključil uradni del programa.

Za konec druženja smo se vsi skupaj posladkali in poigrali.

Deja Šertel in Živa Lušnic

(Skupno 706 obiskov, današnjih obiskov 1)