Spoštovani uporabniki knjižnice!

BIBLOS

V času izvajanja varnostnih ukrepov si lahko knjige brezplačno izposodite v spletni knjižnici BIBLOS, https://www.biblos.si/. Po želji lahko na tem mestu knjige tudi kupite.

Brezplačno si lahko v Biblosu izposodite knjigo, če ste član katere od splošnih knjižnic in imate ČLANSKO ŠTEVILKO in GESLO za MOJO KNJIŽNICO, torej si že sedaj preko Cobiss-a rezervirate in podaljšujete knjige.

KAKO UPORABLJATI BIBLOS?

VPIS:

Na vstopni strani vpišemo UPORABNIŠKO IME takole: uporabimo akronim knjižnice, katere član smo in brez presledka dodamo svojo člansko izkaznico (SIKCEštevilka). GESLO: uporabimo geslo, ki ga že uporabljamo v Cobiss-u.

Primeri akronimov (najdete v Cobiss-u):

SIKSG2   (če ste član Knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec – Knjižnica Mislinja )

SIKSG1 (če ste član Knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec)

SIKVEL (če ste član Knjižnice Velenje)

NA KATERIH NAPRAVAH LAHKO UPORABLJAMO BIBLOS?

Biblos lahko uporabljamo na osebnem računalniku, na telefonu, na tablici, e-bralniku. Uporaba na posamezni napravi je podrobno razložena na povezavi: https://www.biblos.si/kako-deluje.

Za branje na osebnem računalniku si po navodilu enostavno prenesete Adobe Digital Edition, ki je brezplačen (navodila na omenjeni spletni strani).

Za uporabo Biblosa na telefonu, si aplikacijo BIBLOS2 preko trgovine Google Play ali App Store in se prijavite kot je opisano zgoraj.

Večina e-bralnikov je podprta za uporabo Biblosa.

IZPOSOJA

Ko smo se prijavili in izbrali knjigo, uporabimo gumb IZPOSODI in nato še PRENESI. Knjigo lahko imamo izposojeno 14 dni, zamudnine ni.

DODATNE INFORMACIJE

Vsi, ki še niste člani Knjižnice Ksaverja Meška, se lahko včlanite preko spleta in tako boste lahko dostopali do Biblosa.

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)