LIKOVNA UMETNOST  2 uri – Slikanje v naravi

V gozdu ali na travniku naberi in uporabi različne naravne materiale. Iz njih sestavi žival, obraz, avto, karkoli si zaželiš, domisliš. Uporabi cvetove, trave, storže, kamenčke, palčke, vejice… Izdelek naredi na mestu, kjer boš nabiral material. Izdelek poslikaj in ga pošlji učiteljici.

Primer:

 

MATEMATIKA  –  Preverjanje

Z učenci lahko ponovite štetje do 20 in pregledate še enkrat, kako so reševali zbiranje sončkov. Tekom dneva bo učence poklicala učiteljica in preverila njihovo znanje (učenci si naj pripravijo kartončke s števili do 20 in 20 kock, ali palčk…).

 

SLOVENŠČINA – Opismenjevanje – velika tiskana črka Š

Učenci naštevajo besede, ki se začnejo na glas Š. V deželi Lilibi bodo pogledali, kako se zapiše črka Š.

Po ogledu pišejo črko Š v zvezek (SLJ), eno vrsto čez dva prostorčka, dve vrsti črk čez en prostorček.

Sledi delo v DZO (delovni zvezek s črkami) str. 46.

Pri zgornjih sličicah na obeh straneh pobarvajo okence z rumeno, kjer slišijo glas Š. Tisti, ki znajo sami, s svinčnikom zapišejo besede. Vsi rešijo in preberejo stran 46. Vsi preberejo še besedilo z zvezdico in ga prepišejo. Pazite na lepopis. Tisti, ki zmorejo več, rešijo tudi nalogo na str. 47.

Vsak dan vadite branje. Ne pozabite na pisanje besed v DZ na prejšnjih straneh (nekatere besede znate sedaj že zapisati) in na reševanje nalog, ki jih še niste in jih zdaj morda že znate.

SPOZNAVANJE OKOLJA – Preverjanje

Z učenci lahko ponovite kaj ste se pogovarjali o pomladi, kaj potrebujejo rastline za življenje.

Tekom dneva bo učence poklicala učiteljica in preverila njihovo znanje.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)