6. A 6. B

SLJ

Tema: Poprava preverjanja

Dobro preglej svoje popravljeno preverjanje.

V zvezek pravilno prepiši tiste naloge, ki si jih rešil napačno.

GEO

ORIENTACIJA (2.del)

NAVODILA >>> KLIK

 ŠPORT (DEKLICE)

Še jutri in potem se začnejo počitnice. Tiste, ki še niste dokončale testov za Športno vzgojni karton, uredite to, ostale si lahko izberete gibalno aktivnost po svojih željah. Najbolje bo, da jo izvedete na svežem zraku.

Ne pozabite (najkasneje do ponedeljka, 27.4.2020) na moj mail poslati izpolnjene Tabele z rezultati Športno vzgojnega kartona in Dnevnika športnih aktivnosti 6!

Želim vam lepe in sproščujoče počitnice!

 ŠPORT (DEKLICE)

Še jutri in potem se začnejo počitnice. Tiste, ki še niste dokončale testov za Športno vzgojni karton, uredite to, ostale si lahko izberete gibalno aktivnost po svojih željah. Najbolje bo, da jo izvedete na svežem zraku.

Ne pozabite (najkasneje do ponedeljka, 27.4.2020) na moj mail poslati izpolnjene Tabele z rezultati Športno vzgojnega kartona in Dnevnika športnih aktivnosti 6!

Želim vam lepe in sproščujoče počitnice!

NARAVOSLOVJE

Spolno razmnoževanje rastlin – utrjevanje snovi

  • V prilogi vam pošiljam odgovore na vprašanja, ki sem vam jih zastavila prejšnjič. Obvezno jih preglejte. List si lahko tudi natisnete in prilepite. >>> teren_odgovori

v kazalu izberi poglavje Spolno razmnoževanje rastlin, počasi preberi in reši strani od 153 do 156.

  • Če kdo želi, si naj ogleda film Žejni svet. Film je vrhunski ter prikazuje naš planet ter naše pustošenje po njem. Videli boste preko naših zidov.

Žal je povezava aktivna še samo danes.

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li

GOSPODINJSTVO

Utrjevanje znanja (videokonferenca)

Ogled filma Žejni svet

Ob 10.30 se dobimo na videokonferenci preko aplikacije Zoom.

  • Danes ponovno rešujete kviz. Če ga boste večkrat, pri drugi prijavi in vseh nadaljnjih pripišite k imenu 2, 3… Prijavite se s svojim pravim imenom.

Povezava: https://kahoot.it/

Geslo: 09745454

Rešujete ga lahko do sobote.

  • Tisti, ki še niste naredili praktične naloge, to naredite čim prej.
  • Po počitnicah bomo izvedli preverjanje znanja.

 MATEMATIKA

Preglejte si sredine naloge. Rešitve so v prilogi. >>> Resitve_22_4_6r

Jutri (v petek) se bomo srečali v živo ob 9.00 (1. skupina) in ob 11.15 (2.skupina), ker vas je veliko, bi se težko dobili vsi naenkrat. Skupini sta enaki kot pri  TIT.  Pripravite si zvezek za matematiko  in pisalo.

Če se kdo ob uri za katero je predviden iz opravilčlivega razloga ne bo mogel udeležiti srečanja v živo, naj mi to čimprej sporoči, najkasneje do jutri (petka) zjutraj do 8.30.

V elektronski pošti, ki jo boste prejeli še danes, bodo povezava, Meeting ID  in Password.

Če ste na računalniku: Odprete aplikacijo Zoom in izberete ikono Join. Tja lahko skopirate povezavo iz sporočila ali Meeting ID.  V naslednjem koraku pa bo aplikacija od vas zahtevala še Password.  Poklikajte pa Join With Computer audio. In preverite, da je vklopljena kamera -start video (obe ikoni sta spodaj levo). Tako omogočite kamero in zvok, da se bomo videli in slišali. Če ste si namestili aplikacijo na telefon in boste odprli pošto preko telefona, lahko samo  kliknete na povezavo in bi naj delovalo. Tudi vi preverite, da boste vklopili zvok in sliko – ikoni levo spodaj. Če bo imel kdo težave pri namestitvi aplikacije ali prijavi, naj mi to sporoči po elektronski pošti.

 Videokonferenca bo trajala približno 30 min (maksimalen čas je 40 min).

 TIT – 2. SKUPINA

PRIPRAVA NA SAMOSTOJNO IZDELOVANJE IZDELKA

V preteklem tednu ste mi napisali veliko odličnih idej za izdelek. Upoštevali ste, kateri material in pripomočke imate doma. Če še kdo nima ideje, mu je lahko v pomoč tale seznam:

Zahtevnejši origami iz papirja, stolp iz zobotrebcev in sladolednih palčk, čolniček iz debelejšega lubja, bivak v gozdu, ptičja hišica iz lesa, gajbica iz lesa, stojalo za pisarniške pripomočke iz kartona, pliši iz vrečke iz blaga in stiropornih kroglic, tehtnica iz lesa, pokrov za leseno škatlico s školjkami, lonček za svinčnike iz kartona in blaga, model sobe iz kartona in blaga, avtomobil iz kartona in lesa, letalo iz papirja, lesena škatlica za svinčnike, obesek za ključ, škatlica iz papirja,..

Vse ideje so primerne za vaš izdelek, saj moram upoštevati, kaj imate sedaj doma na voljo. Pri izdelavi pazite na urejen delovni prostor, varnost pri delu, varčno uporaba materiala, natančnost, zunanji videz izdelka, uporabnost izdelka. To so kriteriji za ocenjevanje, ki jih poznate tudi iz šole.

Predvsem pazite na varnost pri delu. Ne delajte postopkov, ki jih še ne znate izvajati varno. Pazite na varno uporabo orodij. Strojev ne uporabljajte, samo orodja! Zaradi varnosti!

Vaša naloga je, da do naslednje ure tehnike ustvarite vaš izdelek približno do polovice. Do naslednje ure ni potrebno pošiljati opisa ali fotografije.

Na moj elektronski naslov lucija.korosec@guest.arnes.si    pa mi pišite, če imate kakšno vprašanje in potrebujete pomoč pri izdelavi.

 TJA

Izgovorjava

1.) Pojdi na: https://learnenglishkids.britishcouncil.org/.

2.) Poišči zavihek Fun and games, pod zavihkom izberi Tongue Twisters*.

3.) Izberi Big black bug. Pod sliko imaš puščico, klikni, slišal boš izgovorjavo. Ponovi večkrat.

4.) Na enak način vadi še naslednje:

Greek grapes

– Fuzzy Wuzzy

– Fresh Fried Fish

– Red lorry, yellow lorry

– Quick kiss

Kateri tongue twister se ti je zdel najtežji? Ob katerem si se najbolj zabaval? Če želiš, se lahko posnameš in mi pošlješ posnetek svoje izgovorjave.

*Tongue twister je kombinacija besed, ki jo težko izgovorimo, saj se nam ob izgovorjavi hitro zaplete jezik, sploh če jo želimo izgovoriti hitro. Hkrati pa vadimo in ozaveščamo pravilno izgovorjavo določenih glasov. Npr. v Red lorry, yellow lorry, se pojavijo glasovi /j/, /r/ in /l/ , ki so si zelo podobni in jih hitro zamenjamo. Ko izgovarjamo počasi, težav ni, ko poskusimo hitreje, pa vidimo, kako okreten mora biti naš jeziček, da pravilno izgovorimo Hkrati pa takšna vaja zahteva od nas res veliko koncentracije.

 SLJ

TEMA: ZNAČILNOSTI ŽIVALSKE PRAVLJICE, POUSTVARJANJE

PREPIŠI V ZVEZEK:

Kako je lisica nehala biti zvita je sodobna kratka pravljica, v kateri nastopajo poosebljene živali (imajo človeške lastnosti, govorijo). Ker v tej pravljici nastopajo živali, ji rečemo živalska pravljica.

NAPIŠI KRATKO ŽIVALSKO PRAVLJICO.

V tvoji živalski pravljici naj nastopajo živali – lahko so tvoji hišni ljubljenčki ali pa tvoje najljubše živali. Te živali naj doživijo zanimivo dogodivščino, v kateri se lahko prepirajo, šalijo ali pa nagajajo druga drugi. V pravljici uporabljaj premi govor.

Pravljico bom z zanimanjem prebrala tudi jaz, zato mi jo lahko pošlješ.

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)