TEHNIŠKI DAN –  TEHNIŠKI MUZEJ BISTRA

Učenci pozdravljeni!

Današnji tehniški dan se bomo odpravili v Tehniški muzej Slovenije. Nahaja se na gradu Bistra, blizu Vrhnike. V preteklosti je bil tam kartuzijanski samostan.

Za uvod si oglejte tole:

Risana zgodovina Bistre: https://www.tms.si/en/museums-guide/tms-bistra-near-vrhnika/history-tms-bistra-near-vrhnika/

Kratek ogled zbirk: https://www.youtube.com/watch?v=1Qp6t8OKabQ

Parni stroj: https://www.facebook.com/TehniskiMuzejSlovenije/videos/delujo%C4%8Di-parni-stroj-v-bistri/2471496599599249/

 

Čeprav je muzej od 5. maja naprej spet odprt, se bomo mi tja odpravili samo preko spletnih povezav. Ko pa vas bo pot naslednjič vodila pot proti Primorski, si oglejte katero od zbirk, ki vas bo danes pritegnila. Na ogled so naslednje zbirke:

Izbrali si boste 5 zbirk, ki vas zanimajo. Natančno si boste ogledali vse razstavljene predmete v teh petih zbirkah. Pri vsakem predmetu se ob kliku z miško pojavi tudi podrobnejši opis.

Vaša naloga je, da v zvezek za tehniko ali list napišete naslov

TEHNIŠKI DAN – OGLED TEHNIŠKEGA MUZEJA SLOVENIJE (delo na daljavo)

V zvezek napišite imena vseh petih zbirk, ki si jih boste izbrali. Pri vsaki zbirki izpišite v zvezek vsaj 5 predmetov, ki so v tej zbirki prikazani. Pri izbranih petih predmetih zapišite tudi podrobnejši opis (klik z miško). Pri vsaki zbirki narišite v zvezek vsaj 1 predmet, ki je v tej zbirki prikazan. Ker je to vaša edina zadolžitev za ta dan, jo natančno opravite. Upoštevala se bo tudi pri oceni iz Tehnike in tehnologije.

Vaš zapis in risbe v zvezku pošljite na naslov lucija.korosec@guest.arnes.si 13.5.2020 do osmih zvečer. V polje Zadeva napišite Ime in priimek Tehniški muzej Slovenije.

No, pa vstopimo:

https://www.tms.si/digitalne-zbirke/

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)