6. A 6. B

 TJA

Vozila

1.) V zvezek napiši naslov VEHICLES (vozila). Pojdi na: https://www.youtube.com/watch?v=ACDZebcb2R0 in poslušaj ter ponavljaj besede na glas (oglej si samo prvi dve minuti posnetka). Nato te besede zapiši v zvezek, pazi na pravilen prepis, zapiši tudi slovenski pomen. Lahko poslušaš večkrta in pri tem vadiš izgovorjavo.

2.) Pojdi na: https://learnenglishkids.britishcouncil.org/word-games/transport-1 in

https://learnenglishkids.britishcouncil.org/word-games/transport-2. Vadi tako, da klikneš zvočnik ob besedi, da slišiš izgovorjavo. Nato poveži besedo s sliko. Če še katerega prevoznega sredstva nimaš napisanega v zvezku, ga dopiši.

ZGO

ODKRITJE OGNJA

 TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA – 1. SKUPINA

USTVARJANJE V DOMAČEM OKOLJU

Večina vas je že ustvarilo izdelek za oceno. Nekaj izdelkov še pričakujem. Vsakemu posebej bom na mail zapisala, kakšno oceno je dobil. Res vas lahko pohvalim za vaš trud, ustvarjalnost in pridnost.

Za ta teden pa naslednja naloga:

Pomlad je že krepko  prispela med nas in tisti, ki imate vrt, zagotovo že pridno urejate in sadite gredice na vrtu.

Vaša naloga je, da ta teden pomagate svojim domačim pri vrtnih opravilih. Lahko:

  • Oblikujete svojo gredico,
  • Posejete ali posadite zelenjavo,
  • Pomagate pri postavljanju fižolovih kolov, opore za grah…
  • Počistite vrtne poti,
  • Odstranite plevel na gredicah,
  • Očistite vrtno orodje,
  • Izdelate ptičje strašilo,
  • Ali naredite karkoli je potrebno postoriti v tem času na vrtu.

Kdor nima možnosti, da bi delal na vrtu, pa naj se loti spomladanskega čiščenja in pospravljanja svoje sobe ali katerega drugega prostora v stanovanju ali hiši. Uredite si svoje šolske potrebščine, pripomočke, knjige, oblačila, igrače, sestavljanke…. Kar ni več uporabno, sortirajte v zabojnike za odpadke.

Bodite ustvarjalni!

Vaša naloga je, da delate dve šolski uri (90 minut). Nato na kratko opišete, kaj ste postorili ali pošljete fotografijo o delu do 15.5.2020 na moj mail lucija.korosec@guest.arnes.si.

 ŠPORT (DEKLICE)

Šestošolke,

še malo nadaljujemo z jogo. Upam, da vam je bila prejšnja ura všeč in da boste “zvezdne tibetančke” izvedle še kakšen dan.

Za jutrišnjo uro imate v priponki igro, ki se imenuje Jogijska kocka. Navodila na listu bodo razumljiva, zato jih tu ne bom ponavljala. Potrudite pa se in poskusite izvesti vse naloge. Če vam bo metanje kocke vzelo veliko časa, si nalogo lahko razdelite na več delov. JOGIJSKA KOCKA

Sonce se že trudi kukati skozi oblake, pa upam, da vam bo dalo veliko energije! Učiteljica Petra

 

GUM

Današnjo uro glasbene umetnosti bom ocenjevala vaše poslane izdelke. Kdor ga ni poslal, mu ga ne morem oceniti.

Vaša naloga pa je da se naučite pesem ter gibanje rok. Ta teden se učite samo z rokami, naslednji teden bomo dodali še noge J. Učite se počaaaasi, večkrat ponovite, šele nato poskusite hitreje. Uspelo vam bo J Pri tem se zabavajte in k zabavi povabite še druge družinske člane.

Povezava:

https://www.youtube.com/watch?v=UkFs5glUMjw

ALI

V youtube vpišite:

Boom, Snap, Clap | Klatschspiele Anleitung

 MATEMATIKA

PRILOGA >>>KLIK

 

GOSPODINJSTVO

Znaki kakovosti živil – utrjevanje

  • Tisti, ki še niste naredili praktične naloge, to naredite čim prej, da vas ocenim. Prav tako mi morate poslati vse zahtevane dele naloge (sliko jedi, pogrinjka, učni list).

SLOVENŠČINA

TEMA: HANS C. ANDERSEN, CESARJEVA NOVA OBLAČILA

Zapiši v zvezek.

Kaj nam sporoča Andersenova pravljica?

Iskrenost bi morala biti bolj cenjena. Ljudje so vse preveč neiskreni, ne povedo resnice, ker se česa bojijo; celo cesar v pravljici je neiskren, ne pove resnice, da ničesar ne vidi, saj se boji, da bodo mislili, da  nesposoben cesar.

Sporoča tudi, da obleka ne naredi človeka – ni važna zunanjost, ampak kakšen je človek po srcu. V Andersenovi pravljici se pokaže, kakšen je cesar – obseden s svojo zunanjostjo, oblačili, želi si le, da ga občudujejo, vzbujati želi pozornost.

Pravljica Cesarjeva nova oblačila je umetna pravljica, saj je avtor znan – HANS C. ANDERESEN.

V interaktivnem ali svojem berilu  na strani 39 pod  KAJ VEM O PISATELJU preberi podatke o Hansu Christianu Andersenu in jih prepiši v zvezek (do narekovaja).

ŽELIM TI USPEŠNO DELO.

SLJ

UMETNA  PRAVLJICA; O AVTORJU

V berilu si pod naslovom „Male učenosti“ (str.39) preberi besedilo o umetni pravljici in ga prepiši v zvezek.

Pod naslovom „Kaj vem o pisatelju“ si preberi o Hansu Christianu Andersenu; nato pa prvi odstavek prepiši v zvezek.

Na spletu poišči nekaj zanimivih podatkov o Hansu Christianu Andersenu in jih zapiši v zvezek

 NEMŠČINA (NIP)

Navodila za delo: četrtek, 14. 5. 2020Vsem učencem, ki ste mi poslali preverjanje, sem popravila in poslala nazaj. Vaša naloga za danes je, da popravite, kar je narobe. Tisti, ki pa ste imeli vse prav, pa lahko počivate. Poprave mi NE rabite pošiljati.

V torek pa navodila za pridobitev ocene.

ŠPORT (NIP)

Pozdravljeni učenci neobveznega izbirnega predmeta šport. Do konca šolskega leta moramo opraviti še 4 ure  in pridobiti eno oceno. Z učiteljico Petro Koren sva se dogovorila, da vam dava na voljo 3 možnosti, da to opravite. To lahko opravite s pohodom, kolesarjenjem ali rolanjem. V priponki imate vsa navodila, koliko naj traja posamezna aktivnost. Na voljo imate 14 dni časa, da opravite to aktivnost. Zelo pomembno je da nam izpolnjeno tabelo pošljete najpozneje do 30. 5. 2020 in jo opremite z kakšnim dokazom. Sliko, filmčkom, preneseno aplikacijo s telefona, ki vam zazna vašo aktivnost. Sami se odločite. To je pogoj za odlično oceno. Kdo mi tega ne pošlje v roku 14 dni, ne more imeti zaključeno 5. Verjamem, da boste vsi to naredili, tako kot je treba. POGLEJ PRIPONKO. >>> KLIK

Lp Dragan

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)