DAN MALICA  KOSILO
Ponedeljek  kajzerica1(pšenica )
jagodni džem
maslo7
mleko7
hruška viljamovka 
česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami1(pšenica),7
piščančja nabodala z zelenjavo
popečen krompir
mešana solata12
Torek polnozrnati kruh1(pšenica)
ribji namaz4,7
korenček
ribezov sok
mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica)
pire krompir7
melona
100 % zgoščeni sok redčen z vodo
Sreda  mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
šunka
sir Gauda7
paradižnik češnjevec
sadni čaj z medom
domača porova juha7
rižota s tremi žiti, zelenjavo in s svinjino1(ječmen, pira)
zeljna solata12
Četrtek  bio pirin kruh1(pira)
zelenjavno-mesna enolončnica
jabolko lokalnega porekla
govedina Stroganov*7,10
polnozrnati njoki1(pšenica),3, 6 sled.,7 sled., 8 sled., 12
mešana sezonska solata12
sladoled7
Petek makovka1(pšenica),7
kakav7
nektarina
korenčkova juha z jajci3
špinačni tortelini s sirovo/paradižnikovo omako1(pšenica),3,7,12, 6 sled.
sestavljena solata12

*lokalna, ekološka vzreja

Učencem je ves čas na razpologo pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih;3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 365 obiskov, današnjih obiskov 1)