Dragi učenci, starši in učitelji!

Danes, 20.11.2020, je Dan slovenske hrane, ki smo ga do zdaj v šoli obeležili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Veliko slovenskih in tradicionalnih jedi bi šlo v pozabo, če ne bi nanje opozarjali tudi na Dan slovenske hrane.

V okviru programa Zdrava šola se na OŠ Mislinja trudimo že vrsto let, da ozaveščamo učence o pomenu hrane, zdravega načina življenja in v skrbi za čisto okolje.

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je podpreti lokalne kmetije, predelovalce hrane, čebelarje, biotsko  raznovrstnost in spodbuditi samooskrbo. Letos ga bomo, malo drugače, obeležili s sloganom ZAJTRK Z MEDOM-SUPER DAN.

Zaradi trenutnih zaostrenih razmer ga ne moremo izpeljati v šoli. Zato vas vabimo, da si ga pripravite doma ali v službi. Uporabimo lokalno pridelana slovenska živila: maslo, med, mleko, jabolka in doma pečen kruh.

Zdravje je velika vrednota. Sami lahko s pravimi odločitvami največ storimo za zdrav življenjski slog. Poleg hrane poskrbimo še za gibanje in dovolj tekočine.

Ogledate si lahko še zanimiv video, ki so ga posneli na Šolskem centru Velenje na Šoli za storitvene dejavnosti. Morda bo tudi vas zamikalo, da boste spekli ržen kruh z drožmi.

Pa dober tek želimo!

Kolektiv OŠ Mislinja

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)