DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
29. 5.
Sirova štručka1(pšenica),7
Domač smuti
Suho sadje  
Polnozrnati špageti1(pšenica),3 EKO
Bolonjska omaka1(pšenica)
Sirni posip7
Solata s fižolom12
100% sok  razredčen z vodo
Torek  
30. 5.
Mešani kruh1(pšenica, rž)
Aljaževa salama
Rezina sira7 IK
Češnjev paradižnik/hruška
Jabolčni sok iz kmetije
Kostna juha s ribano kašo1(pšenica),3,9
Pečen losos4
Krompir v kosih EKO
Popečeni šparglji IK
Rdeča pesa12
Sreda  
31. 5.  
Koruzni kruh1(pšenica)
Domač sirni namaz  z drobnjakom7 IK
Češnje
Sadni čaj z medom
Gobova enolončnica s krompirjem in ajdovo kašo1(pšenica),7
Rženi kruh1(pšenica, rž)
Zdrobovo pecivo1(pšenica),7,3
100% naravi sok razredčen z vodo  
Četrtek  
1. 6.
Ovseni kruh1oves,(pšenica) EKO
Kokošja pašteta7,sled.3,6
Sveža paprika/sadje
Zeliščni čaj z limono in medom
Puranji zrezki v smetanovi omaki1(pšenica),7
Dušen riž z zelenjavo
Zelena solata s koruzo12 EKO
Limonada
Petek  
2. 6.
Burek1(pšenica),7,3,sled.8,6,11
Ego jogurt7IK
Jagode EKO
Šolski bograč1(pšenica)
Pirina žemljica1 (pira) EKO
Solatni krožnik
100% naravni sok razredčen z vodo

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                                 

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)