DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 8. 4. | Buhtelj z marmelado1(pšenica),3,7 Mleko7 IK Jabolko IK | Predlagal: POŠ Dolič 1-2.r Polnozrnatni špageti1(pšenica),3 Bolonjska omaka1(pšenica) IK Motovilec z jajčko12,3 Pomaranča |
Torek 9. 4. | Predlagal: POŠ Dolič 1.-2.r Ovsen kruh1 EKO Domač čičerikin namaz6 Češnjev paradižnik/ banana Planinski čaj z medom | Svinjski medaljončki v gorčični omaki1(pšenica),10 Kuskus z zelenjavo1 Sestavljena solata Naravni sok razredčen z vodo |
Sreda 10. 4. | Polnozrnati kruh1(pšenica) Tunina pašteta4 Paprika/ oreščki8 Sadni čaj z limono | Predlagal: 7.A Ocvrte bučke in piščanec1,3 Dušen riž Zelenjavna priloga Mehka solata |
Četrtek 11. 4. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) EKO Kuhan pršut List zelene solate /jagode ŠSZ Domači sok s kmetije IK | Goveja juha z zakuho1(pšenica),3 IK Pražen krompir Svinjska pečenka Rdeča pesa |
Petek 12. 4. | Makovka1(pšenica) Domač jogurt, kmetija Šuler7 IK Hruška | Ješprenova enolončnica zelenjavo1(ješprenj) Koruzna žemljica1(pšenica)EKO Črnomaljsko pecivo1(pšenica),7,3 Naravna limonada |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih