DAN

MALICA

KOSILO

Ponedeljek

črni pšenični kruh1(pšenica)

maslo s kmetije7

med

mleko7

mandora

sveža cvetačna juha z grisinom1(pšenica),7,11

graham špageti z bolonjsko omako iz govedine1(pšenica),3

zeljna solata

Torek

polnozrnati kruh1(pšenica)

kuhani pršut

kislo zelje

sadni čaj z medom

goveja juha z ribano kašo1(pšenica),3

kuhana junetina*

pire krompir7

kremna špinača7

mandarina

Sreda

ajdova bombetka1(pšenica)

topljeni sir7

sveža paprika

planinski čaj z medom in limono

suhe marelice12

ješprenova juha s krompirjem in korenčkom1(ječmen)

sočno pecivo1(pšenica),3,7,8(orehi)

100 % sadni sok redčen z vodo

Četrtek

pirin kruh1(pira)

tunin namaz4,7

korenček iz EU šolske sheme

sadni čaj z medom

domača fižolova juha

pečen piščanec

mlinci1(pšenica),3

sladko zelje

Petek

koruzna žemlja1(pšenica)

manj sladek sadni jogurt s kmetije7

jabolko lokalne pridelave

bučkina juha7

sojin/zelenjavni polpet1(pšenica),3,4,6

rjavi riž z grahom

zelenjavna priloga

mehka solata

*ekološka vzreja, lokalna

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)