7. A 7. B
TJA

Kviz – Kahoot

Pojdi na Kahoot. It, vtipkaj PIN: 09358727, vpiši svoje ime in rešuj.

Nato reši še en kviz, PIN: 01361482

Kviza sta odprta do torka do 12. 00.

SLOVENŠČINA

TEMA: SUE TOWNSEND, SKRIVNI DNEVNIK JADRANA KRTA

V berilu poišči besedilo Sue Townsend, Skrivni dnevnik Jadrana Krta in ga preberi.

Razmisli o prebranem, še posebej pa o književnem junaku Jadranu Krtu. Svoje razmišljanje zapiši v zvezek.

V zvezek (pod književnost napiši naslov) SUE TOWNSEND, SKRIVNI DNEVNIK JADRANA KRTA.

Nato prepiši razlago vseh besed, ki jih imaš ob besedilu.

Izpiši si še besede/besedne zveze, ki jih nisi razumel/a dobro in s pomočjo SSKJ ( glej fran.si) zapiši njihov pomen.

ŽELIM TI USPEŠNO DELO.

NARAVOSLOVJE

Ocenjevanje znanja

  • Ob 11.00 se dobimo preko videokonference Zoom.

Na e-mail vam bom poslala povezavo z nalogami. Ostale informacije dobite ob srečanju.

GEO

UTRJEVANJE ZNANJA O AZIJI

PRILOGA >>> KLIK

 SLOVENŠČINA

Sue Townsed, SKRIVNI DNEVNIK JADRANA KRTA (odlomek)

Razmisli: Ali pišeš/si pisal dnevnik? O kom/o čem pišeš/si pisal?

V berilu si boš prebral odlomek iz Skrivnega dnevnika Jadrana Krta; pisateljice Sue Townsed (zanimivost: knjigo je napisala pisateljica; medtem ko je dnevnik napisal Jadran Krt).

V zvezek napiši avtorico in naslov.

Kaj te je v dnevniku zabavalo? Kaj te je presenetilo? Kakšen je tvoj prvi vtis o Jadranu?

Odgovore zapiši v povedih.

V zvezek prepiši razlago vseh besed, ki jo imaš ob besedilu. Izpiši še besede/besedne zveze, k jih ne razumeš dobro. S pomočjo SSKJ (fran.si) zapiši njihov pomen.

TJA

Progress check – preverjanje znanja

Reši naloge v DZ, str. 46-47

Vzemi si čas (do srede 13.5.) in v miru ter skoncentrirano reši vse naloge. Ko končaš, preglej rešitve (priloga e-maila). Z drugo barvo odkljukaj rešitve in popravi napake. Kako ti je šlo? Oceni se z barvanjem kvadratkov (formativno spremljanje). >>> Progress_check_rešitve

Bodi pošten/a do sebe in naloge reši sam/a. Preveri svoje znanje. Želim, da se naučite biti kritični do svojega dela in da znate odkrivati svoje napake in jih seveda popraviti (formativno spremljanje).

Po končanem delu mi pošlji fotografijo delovnega zvezka, da vidim, kaj še bi morali utrditi preden začnemo z novo enoto.

ZGO

Raziskovanje Evrope okoli leta 1000 in Arabsko kulturo s pomočjo filmčkov in učbenika Raziskovanje preteklosti 7, str.str. 105-108 in 130 -131.

https://www.youtube.com/watch?v=W-8-cNpzHl8&feature=youtu.be

 LUM

Likovna naloga: Inicialka

Nadaljevanje likovne naloge

Beseda inicialka izhaja iz latinske besede initialis kar pomeni začeten. Inicialka je posebno lepo oblikovana in okrašena črka, ki se ponavadi uporabi kot prva črka kakšnega besedila (razne listine in uradni dokumenti) ali poglavja v knjigi. Največ takih inicialk je nastalo v srednjem veku, ko so knjige pisali in prepisovali ročno v samostanih po svetu in tudi na območju današnje Slovenije (samostani Bistra, Pleterje, Žiče). Na spletu poišči razne inicialke, ki predstavljajo veliko kulturno dediščino (v Google vtipkaj inicialka ali initial letter).

Na podlagi opazovanj samostojno oblikuj svojo inicialko. Lahko jo narišeš po opazovanju starih inicialk, lahko jo oblikuješ zelo moderno. Pri okraševanju bodi izviren, uporabi razne vzorce (geometrijske, rastlinske, živalske). Črko si izbereš sam. Barvaš lahko s svinčnikom ali barvicami.

Čas izdelave so štiri šolske ure. Fotografijo izdelka mi pošlji do 29.5.2020 na elektronski naslov: milan.bajzelj@guest.arnes.si     Ta likovni izdelek bo ocenjen.

Kriteriji ocenjevanja so naslednji:

  1. Rešitev likovnega problema: izvirno (5), dobro (4), zadovoljivo (3), delno rešen likovni problem (2)
  2. Izvedba likovne tehnike: dosledno in natančno (5), manj natančno in dosledno (4), zadovoljivo (3), nedosledno (2)
  3. Izvedba likovnega motiva: zanimivo in originalno (5), manj izvirno in domiselno (4), malo izvirnosti in domiselnosti (3), nedomiselno in neizvirno (2)

V primeru neposlanega izdelka se za pridobitev ocene oceni zadnji končani izdelek, ki je nastal v času rednega pouka v šoli.

ŠPORT (DEKLICE)

Še kar nekaj tednov nas loči do konca tega tako zelo drugačnega šolskega leta. Pa ker je v vsakem slabem vedno najti tudi kaj dobrega, bomo nekaj naslednjih ur izkoristile za vadbo, ki ji drugače v šoli ne posvečamo posebnega časa.

Nekatere ste se že kdaj “srečale” z jogo, verjetno pa ste vse vsaj slišale zanjo. V povezavi najdete nekaj stavkov o tem, kaj joga pravzaprav je. Pa mogoče še same malo “poguglajte”, če vas bo zanimalo kaj več.

http://www.promovita.net/joga/kaj-je-joga/

V priponki pa nekaj vaj, imenovanih asane. Poskusite jih izvesti vsaj nekaj, si pa pred vadbo za vsako dobro preberite čemu je namenjena in predvsem kako se pravilno izvaja, prav? Vajam lahko namenite čas za uro ŠPO ali pa jih v manjšem obsegu vključite kot aktivne pavze med delom za pouk skozi dopoldneve v celem tednu. >>> SKOK_V_POLETJE, joga

Vesela bom vašega komentarja kaj mislite o vajah in koliko jih poznate. Ne pozabite pa tudi do jutri zvečer poslati vašega sedmega Dnevnika športnih aktivnosti. Kakšen stavek vašega mnenja lahko dodate kar v ta mail. V priponki vas tudi že čaka tabela za naslednji teden. Upam tudi, da je bilo razumljivo vse v zvezi z ocenjevanjem? Drugače pa javite, prav? >>>Dnevnik športnih aktivnosti8

Lep začetek novega tedna!

DEČKI

Jutrišnjo in naslednjo uro športa bomo namenili skokom čez kolebnico. S pomočjo teh poskokov bomo razvijali našo koordinacijo in predvsem odriv. Vem, da vas veliko doma nima kolebnice, pa vendar se boste nekako znašli. Najlažje si jo naredite iz kakšne vrvi. Dolžino prilagodite vaši višini. Pred začetkom izvajanja poskokov se dobro ogrejte. Nato pa vadite naslednje poskoke:

– sonožno preskakovanje kolebnice naprej in nazaj z vmesnim poskokom
– sonožno preskakovanje kolebnice naprej in nazaj brez vmesnega poskoka
-preskakovanje kolebnice naprej in nazaj po eni nogi
-preskakovanje kolebnice izmenično po levi in desni nogi
– preskakovanje kolebnice med tekom
– preskakovanje kolebnice  z križanjem kolebnice spredaj
-poskoki po izbiri
Upam, da vam preskakovanje kolebnice, vrvi ne bo delalo prevelikih težav.

NI1

PRILOGA >>> KLIK

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)