DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    šolska pica1(pšenica),7
zeliščni čaj z medom in limono
lubenica
piščančji zrezek v smetanovi omaki7
špinačni široki rezanci1(pšenica),3
mešana sezonska solata12
100 % zgoščeni sok redčen z vodo
Torek  pirin zdrob s čokolado in z lešnikovim posipom1(pira),7,8(lešniki)
banana
junečji golaž*1(pšenica)
polenta
zelena solata12
100 % zgoščeni sok redčen z vodo
Sreda    sendvič: ovsena žemlja s sirom, ogrsko salamo, kumarico in solato1(pšenica,oves),7
100 % pomarančni sok
jabolko lokalnega porekla
kostna juha z zakuho1(pšenica),3
pečenka
ječmenova solata  z zelenjavo in s sirom1(ječmen),3,7,12
Četrtek    sezamova štručka1(pšenica),11
sadni/navadni jogurt s kmetije7
marelice iz EU sheme
zelenjavna enolončnica s stročnicami
polnozrnati slivovi cmoki1(pšenica),3,7,sled.6, sled.8, sled.11,12
jabolčni kompot
Petek  črni pšenični kruh1(pšenica)
evrokrem7,8(lešniki)
mleko7
hruška
domača bučna juha7
ocvrt file osliča4
krompirjeva solata12
limonada z medom

*lokalna, ekološka vzreja

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 408 obiskov, današnjih obiskov 1)