DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek
|
mešani rženi kruh1(pšenica,rž) piščančja prsa v ovoju paradižnik 100 % jabolčni sok |
polnozrnati špageti z bolonjsko omako in s sirovim posipom1(pšenica),3,7 solata ledenka s koruzo12 100 % sadni sok redčen z vodo |
Torek
|
sirova štručka1(pšenica),7 sadni čaj z medom mandarina |
domača fižolova juha carski praženec1(pšenica),3,7 jabolčna čežana |
Sreda
|
ovsena žemlja1(oves, pšenica) jogurt s kmetije7 bio jabolko |
domača gobova juha pariški puranji zrezek1(pšenica),3 dušen riž z zelenjavo mešana solata12 |
Četrtek
|
mlečni zdrob s čokolado1(pšenica),7 hruška viljamovka |
krompirjev golaž s papriko in junečjo hrenovko* zelena solata12 100 % sadni sok redčen z vodo |
Petek
|
bio pirin kruh1(pira) maslo7 jagodni džem mleko7 mandarina |
minjon juha1(pšenica) popečen file lososa4 polenta mešana sezonska solata12 |
*lokalna, ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih