DAN   KOSILO

Ponedeljek

 

 

česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami1(pšenica),7

pečena bedra

kuskus1(pšenica)

zelenjavna prikuha

rdeča pesa v solati12

Torek

 

telečja obara z ajdovimi žličniki

pirina jabolčna pita1(pira),3,7

sadni sok

Sreda

 

 

 

korenčkova juha z jajci3

gratinirane testenine z različnimi siri1(pšenica),3,7

mešana solata12

Četrtek

 

 

mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica)

pire krompir7

ananas

100 % sadni sok

Petek

 

prežganka1(pšenica),3

popečen file lososa4

polenta

zelena solata12

 

 

 

 

 

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

 

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)