DAN

KOSILO
Ponedeljek


zelenjavna juha
testenine s tunino1(pšenica),3,4
rdeča pesa v solati12
Torek

piščančja juha z zakuho1(pšenica),3
pečenica
praženo kislo zelje
pire krompir7
sadni sok
Sreda


porova juha7
puranji zrezek v omaki1(pšenica)
dušen polnozrnati riž s korenčkom in grahom
mešana solata12
Četrtek


česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami7
lazanja z govejim mesom1(pšenica),3,7
mehka solata12
Petek

zelenjavna juha  s stročnicami
carski praženec1(pšenica),3,7
jabolčna čežana

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)