Na naši šoli že tretje leto zapored poteka projekt KROKUS. Starejši učenci se v okviru predmeta zgodovine pod mentorstvom učiteljice Vesne Robnik seznanijo s tematiko holkavsta. Berejo zgodbe, raziskujejo ter pripravijo predstavitev svojim vrstnikom in tudi mlajšim učencem, seveda na način, ki ga najmlajši zmorejo razumeti.

Vsako leto te predstavitve potekajo ob gostujoči razstavi Sinagoge Maribor na hodniku šole. Letos pa smo zaradi izvajanja pouka na daljavo te predstavitve opravili kar preko video srečanj. Devetošolke Živa Lušnic, Ika Ogris in Deja Šertel so najmlajše popeljale v svet, v katerem ni bilo upanja. A hkrati so v nas prebudile razmišljanje o pomenu svobode, strpnosti, medsebojni spoštljivosti …

V mesecu oktobru smo četrtošolci že pred šolo zasadili čebulice rumenih krokusov (žafranov), ki nas bodo kmalu s svojimi cvetovi spomnili na grozote, ki so se zgodile v preteklosti, hkrati pa nam bodo vlile upanje na lepšo prihodnost.

Tako se naš projekt Krokus odvija v okviru celotne vertikale v spomin in opomin, da s svojimi dejanji vsi skupaj poskrbimo, da cenimo svobodo, drug drugega, se spoštujemo in sprejemamo drugačnost.

https://padlet.com/gordanakrajnc1/2l7kqoishndwrb37

Prispevek na Koroškem radiu:

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)