DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek      
Torek  krof z marmelado1(pšenica),3,7
bela kava 1(pšenica),7
jabolko lokalne pridelave  
domača gobova juha
makaronovo meso1(pšenica),3
sestavljena sezonska solata12
Sreda    mlečni kruh1(pšenica),7
banin biokefir7
hruška viljamovka
cvetačna juha7
piščančja nabodala z zelenjavo
popečen krompir
solata ledenka12
Četrtek    mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
puranja prsa v ovitku
kisle kumarice
planinski čaj z medom in limono
mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko
pire krompir7
sadni sok    
Petek  koruzni kruh1(pšenica),8
sir Gauda7
korenček
ribezov sok
zelenjavna mineštra s stročnicami
ajdovi štruklji z orehi1(pšenica),3,7,8,11
kompot

 Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)