DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    riževi kosmiči1(pšenica, ječmen),8
mleko7
biga1(pšenica)
nektarina iz EU šolske sheme
domača gobova juha
makaronovo meso1(pšenica),3
mešana solata12
Torek  črni pšenični kruh1(pšenica)
tunina pašteta Argeta4
rdeča redkvica
sadni čaj z medom
šolski bograč1(pšenica)
žemlja1(pšenica)
sadna kupa s smetano7
Sreda    
sezamova štručka1(pšenica),11
bananin biokefir7
marelica
mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica),3
pire krompir7
sadni sok breskev
Četrtek    polnozrnata štručka1(pšenica)
telečja hrenovka*
gorčica10
sadni čaj z medom
jagode iz EU šolske sheme
česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami7,1(pšenica)
pečena bedra
dušen riž z zelenjavo
zeljna solata12
Petek  ajdov kruh z orehi/brez1(pšenica),8/1(pšenica)
sir7
sveža paprika
100 % pomarančni sok
pašta fižol1(pšenica),3,12
pirina jabolčna pita1(pira),3,7
sadni sok

*Ekološka vzreja in predelava

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)