DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
27. 9.
Mesni/ sirni burek 1(pšenica),7,(3,9, 8,6,11 sled.)
Tekoči sadni/ navadni jogurt7
Jabolko    
Polnozrnati špageti z bolonjsko omako1(pšenica),3
Sirov posip7
Sezonska solata s kalčki6,12
100% sadni sok razredčen z vodo
Torek  
28. 9.
Ovseni kruh1(oves, pšenica)
Mlečni zeliščni namaz7
Rdeča redkvica
Sadni čaj z medom in limono
Zelenjavna enolončnica1(pšenica),3
Rižev narastek7,3
Kompot  
Sreda  
29. 9.    
Polbeli kruh1(pšenica)
Kokošja pašteta
Sveža paprika
Hibiskus čaj z medom
Goveji golaž*1(pšenica)
Polenta
Čokoladni rogljiček 1(pšenica)7, 3,
Naravna limonada
Četrtek
30. 9.
Kajzerica1(pšenica)
Maslo7
Jagodni džem
Kakav7
Breskev  
Domača bučkina juha z bučnimi semeni7
Pečen piščanec
Dušen riž
Zelenjavna priloga
Sezonska solata12  
Petek  
1.10.
Črni kruh1(pšenica)
Čokoladni namaz7,8(lešniki)(1,6sled)
Mleko7
Grozdje  
Prežganka1(pšenica),3
Postrv po tržaško
Kuhan krompir z blitvo
Kitajsko zelje s čičeriko12

*lokalna, ekološka vzreja

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 288 obiskov, današnjih obiskov 1)