DAN  MALICA   KOSILO
Ponedeljek  
2.5.
 Prvomajske počitnice
Torek  
3.5.  
BIO koruzna žemljica1(pšenica)
Piščančja salama
Sir7
Sveža paprika
Sadni čaj
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9
Rižota z svinjino in zelenjavo
Sezonska solata12
Sreda  
4.5.  
Pirin mlečni zdrob1(pšenica),7
Kakavov posip
Banana
Domača gobova juha z ajdovo kašo1(pšenica
Sadni cmoki1,3,7,12,sled.6,8
Kompot
Četrtek  
5.5.  
Orehov rogljiček1 (pšenica),3,7,8(orehi)
Lcd navadni jogurt7
Jabolko
Špargljeva juha1(pšenica),7
Piščančja nabodala
Pečen krompir z zelenjavo
EKO Solata paradižnik in kumare12
Petek  
6.5.
Rženi kruh1(pšenica)
BIO Maslo7
Marmelada
Mleko7
Jagode ŠSZ
Prežganka1(pšenica),3
Pečena riba s tržaško omako4
Prosena kaša z blitvo1
Zelena solata s fižolom12

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 1)