DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
9. 5.
Pirin kruh1(pšenica,pira)
Kuhan pršut
Sir7
Rdeča redkvica
Sadni čaj z medom
Makaronovo meso (EKO testenine)1(pšenica),3
Mešana solata12
Hruška
Torek  
10. 5.  
Polbeli kruh1(pšenica)
Mesno zelenjavna enolončnica1(pšenica),3
EKO marelice/breskve
Zrezki (svinjina) v vrtnarski omaki1(pšenica)
Kuskus1(pšenica)
Solata s paradižnikom12
Melona
Sreda  
11. 5.  
Makovka1(pšenica),7
BIO mleko7
Jagode ŠSZ
EKO stroganov golaž1(pšenica)
Kruhova rolada1(pšenica),3,7
Solata s koruzo12
Sladoled7
Četrtek  
12. 5.  
Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Domač tunin namaz4,7
Češnjev paradižnik
Zeliščni čaj z medom in limono
Kostni z zakuho1(pšenica),3,9
Pire krompir7
Špinača1(pšenica)
Pečena jajčka3
Petek  
13. 5.
Mlečni kruh1(pšenica),7
Skuta s sadjem7
Sadni čaj z medom
Piščančja obara z žličniki1(pšenica),3
Zavitek s skuto in jabolki1(pšenica),3,7
100% naravni sok

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 338 obiskov, današnjih obiskov 3)