Botra jesen se počasi poslavlja. V 1. b razredu, smo v tem barvitem času veliko časa preživeli na prostem. Spoznavanje okolja smo popestrili z nabiranjem prekrasnih barvnih listkov, ki smo jih nato v učilnici tudi skrbno sušili. Sušenje listja je za nas bil pravi eksperiment, saj smo med sušenjem ugotovili, da če listom ne zamenjaš pravi čas časopisnega papirja, splesnijo. Pri menjavanju časopisnega papirja smo zato bili dosledni in skrbni.

Med nabiranjem listja, smo si čas popestrili tudi s petjem pesmi o jeseni, v gozdu smo iskali, poslušali in ujeli zvok vsak v svojo škatlo. Nato smo ujete zvoke dobro poslušali,  jih primerjali med seboj in škatle z zvoki uredili od najtišjega do najglasnejšega zvoka in obratno. Ob tem smo se zelo zabavali.

V gozdu smo reševali tudi učni list, na katerem smo označili vse kar smo v gozdu našli (gozdne plodove, živali, rastline itd.) in le te tudi preštevali, saj že poznamo števila do 5.

Ko so bili listi suhi so izpod naših prstkov nastale prekrasne umetnije.

Med sam pouk na prostem smo vključevali tudi gibanje. S storži smo zadevali cilj, iz palic smo si sestavili talne igre (ristanc..).

Sončna in topla jesen nam  je ob vseh teh dejavnostih hitro minila.

Učenci 1.b OŠ Mislinja, učiteljica Monika Pušnik Pirnat in vzgojiteljica Andreja Lužnik

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)