DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
25. 9.
Mešani kruh1(pšenica rž)
Domač tunina  namaz4,3
Češnjev paradižnik
Zeliščni čaj z limono
Sadje
Zelenjavna juha
Domač hamburger1(pšenica) (pleskavica, parad. omaka, solata, paradižnik)
100% sok razredčen z vodo
Torek  
26. 9.
Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO
Med, maslo7
Mleko7
Hruška
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki1(pšenica),3
Pire krompir7
100% sok razredčen z vodo
Sreda  
27. 9.  
Pisan mlečni kruh1(pšenica),7
Vaniljevo mleko7
Banana
Šolski bograč1(pšenica)
Pirina kajzerica1(pira)
Slive
Sadni sok razredčen z vodo
Četrtek  
28. 9.
Žemljica1(pšenica)
Sir7
Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje
Sadni sok
Sadje
Piščančja rižota z zelenjavo
Sezonska solata12
Sadje
Limonada
Petek  
29. 9.
Makova  štručka1(pšenica),7
Ego jogurt 7
Hruška

Kaneloni1(pšenica),7,3,sled.6,8,11
Francoska solata3
Grozdje
100% sok razredčen z vodo

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 356 obiskov, današnjih obiskov 1)