
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 3. 2. | Mlečni kruh1 Maslo7 IK Marmelada Vroča limonada Oreščki8 | Milijon juha1,9 Zeljne krpice s šunko1,3 Pisan radič s krompirjem12 |
Torek 4. 2. | Šolska pica1,7 EKO Pingo sok Jabolko IK | Piščanec v smetanovi omaki1,7 IK Pirini njoki1,7,3,sled.6,8,11 Solata s čičeriko12 / sadje |
Sreda 5. 2. | Rženi kruh1 Suha salama Sveža paprika/sadje Zeliščni čaj z medom | Mesna rolada1,3 IK Pire krompir7 Špinačna omaka1,7 100% sok razredčen z vodo |
Četrtek 6. 2. | Samopostrežna malica za 8.r Ovseni kruh1 EKO Domač čokonamaz Bela kava IK Sadje | Korenčkova juha3,9 Carski praženec1,3,7 IK Čežana |
Petek 7. 2. | Buhtelj1,7,3 Mleko7 IK Mandarina | Porova juha1,7 Pečena postrv po tržaško4 Koruzna polenta Rdeča pesa v solati12 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih