DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
5. 5.
Makovka1,7
Čaj/ mleko7 ŠM
Jabolka
Korenčkova juha3,9 EKO
Makaronovo meso1,3
Zelena solata s krompirjm12 EKO
Torek  
6. 5.
Ovsene žemljica1EKO
Piščančja salama
Sveža paprika /hruška ŠSZ
Sadni čaj
Šolski bograč1
Kajzerica1 EKO
Sadno zelenjavni smuti
Sreda  
7. 5.  
Koruzni kruh1 EKO
Domač skutin namaz z drobnjakom7
Zeliščni čaj
Korenček ŠSZ /sadje
Cvetačna  juha1,7
Pečena piščančja bedra IK
Mlinci1,3
Zelena solata s paradižnikom in kumaro12 EKO
Četrtek  
8. 5.
Polnozrnati kruh1
Rezina sira7
Češnjev paradižnik/sadje ŠSZ
Limonada
Zelenjavna enolončnica z ješprenjčkom1
Črni kruh1 EKO
Jabolčni zavitek1,3,7  
Petek  
9. 5.
Rženi kruh1 EKO
Masloin med
Mleko7 EKO
Sadje
Špargljeva juha1,7
Ribji polpet1,3,4
Riž z grahom
Zelena solata s koruzo12 EKO

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 345 obiskov, današnjih obiskov 28)