
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 5. 5. | Makovka1,7 Čaj/ mleko7 ŠM Jabolka | Korenčkova juha3,9 EKO Makaronovo meso1,3 Zelena solata s krompirjm12 EKO |
Torek 6. 5. | Ovsene žemljica1EKO Piščančja salama Sveža paprika /hruška ŠSZ Sadni čaj | Šolski bograč1 Kajzerica1 EKO Sadno zelenjavni smuti |
Sreda 7. 5. | Koruzni kruh1 EKO Domač skutin namaz z drobnjakom7 Zeliščni čaj Korenček ŠSZ /sadje | Cvetačna juha1,7 Pečena piščančja bedra IK Mlinci1,3 Zelena solata s paradižnikom in kumaro12 EKO |
Četrtek 8. 5. | Polnozrnati kruh1 Rezina sira7 Češnjev paradižnik/sadje ŠSZ Limonada | Zelenjavna enolončnica z ješprenjčkom1 Črni kruh1 EKO Jabolčni zavitek1,3,7 |
Petek 9. 5. | Rženi kruh1 EKO Maslo7 in med Mleko7 EKO Sadje | Špargljeva juha1,7 Ribji polpet1,3,4 Riž z grahom Zelena solata s koruzo12 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih