DAN MALICA KOSILO

Ponedeljek

 

 

zelenjavno-mesna lazanja z govejim mesom1(pšenica),3,7

sezonska solata12

sadni sok

Torek

 

pečenica

pire krompir7

praženo kislo zelje

sadni sok

Sreda

 

 

 

zelenjavna enolončnica

domači skutni štruklji1(pšenica),3,7

jabolčna čežana

Četrtek

 

 

govedina Stroganov1(pšenica),7,10

testenine1(pšenica),3

sestavljena solata12

mandarina

Petek

 

gratinirani piščančji zrezek s sirom7

dušen riž

bučke v prikuhi

solata12

 

 

 

 

 

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

 

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)