DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
14.11.
Buhtelj z marmelado1(pšenica),7,3
Mleko7 IK
Mandarina
Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3
Mešana solata s krompirjem12
Sadni kompot
Torek  
15.11.
Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Turistična pašteta4
Kisle kumarice12
Hruška ŠSZ
Naravni sok/ Zeliščni čaj
Govedina po mongolsko1(pšenica) IK
Dušen riž
Zelena solata s fižolom12 EKO
Naravna limonada
Sreda  
16.11.
Koruzna žemljica1(pšenica)
Jogurt7 EKO
Banana
Štajerska kisla juha
Pirin kruh1 EKO        
Pecivo s sadjem1,7,3   
Naravni sok  z vodo  
Četrtek  
17.11.
Graham kruh1(pšenica)
Kuhana šunka
Olive
Jabolčni suhi krhlji
Naravni sok /Sadni čaj z limono
Svinjska pečenka
Krompirjeva solata s porom12,10 EKO
Kaki
Naravni sok razredčen s sadjem
Petek  
18.11.
Slovenski zajtrk:    
Kmečki  kruh1 IK
Maslo7  EKO             
Med IK     
Mleko7 EKO
Jabolko IK
Malica:
Biga1,7
Marelični sok
Jota1(pšenica)
Mešani kruh1(pšenica ,rž)
Jabolčna pita1(pšenica),3,7
Naravna limonada

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšeinica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 304 obiskov, današnjih obiskov 1)