DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 6. 3. | Žemljica1(pšenica) Sir7 in šunka Kisla kumarica12 Sok razredčen z vodo Mandarina | NI KOSILA (otvoritev šolske kuhinje) |
Torek 7. 3. | Polbeli kruh1(pšenica) Topljeni sir7 Svež korenček / jabolko Sadni čaj z medom in limono | Česnova juha s kruhovimi kockami1(pšenica),7 Kaneloni1(pšenica),7,3 Ječmenova solata z zelenjavo1(ječmen),7,12 Melona |
Sreda 8. 3. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Suha salama in k.smetana7 Metin čaj z limono Hruška | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3 Piščančji frikase1(pšenica),7 Pečen krompir Mešana solata s fižolom12 |
Četrtek 9. 3. | Koruzni kruh1(pšenica) Turistična pašteta4 Sveža paprika / jabolka Planinski čaj z medom in limono | Govedina stroganov1(pšenica),10 Kruhova rolada1(pšenica),7,3 Sestavljena solata s korenčkom12 100% naravni sok |
Petek 10. 3. | Sezamova štručka1(pšenica),11 Čokoladno mleko7 Banana | Zelenjavna enolončnica1(pšenica),3 Zdrobovo pecivo1(pšenica),7,3 Sadni preliv |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih